dimecres, 28 de gener del 2015

Taboulé mediterrani


Aquests últims dies he estat d'exàmens a la universitat i he parat poc per casa, i he pensat que els que dineu a fora potser us interessa aquest clàssic dels meus tuppers: el taboulé. El taboulé és una amanida típica de diversos països àrabs que s'acostuma a fer amb couscous o bulgur, i que s'acompanya sempre d'herbes aromàtiques i suc de llimona. En trobareu moltes versions, amb molts ingredients diversos. Jo mateixa en faig de diferents depenent del que tenim a casa i de l'època de l'any que és. Ja veureu que és ideal per posar a un tupper perquè és superràpid de fer i perquè al servir-se fred no necessitareu ni escalfar-lo. També és ideal per l'estiu, si aneu a la platja sobretot, perquè podeu fer-lo a la nit o al matí, i quan torneu al migdia el trobareu ben fresquet a la nevera a punt per menjar. I és que el couscous del taboulé no s’ha de cuinar, l’aigua i la llimona l’inflen i el cuinen, per tant, ho poseu tot dins el bol, i al cap d’unes hores a la nevera, estarà fet. Pràctic, eh?

Els ingredients que us poso són per 1 tupper, per una persona vaja. Si voleu fer una bol gran per més persones o per acompanyar un altre plat, només cal que multipliqueu les quantitats. Com us he dit, es tracta d’una amanida, per tant les quantitats són aproximades i podeu fer de més i de menys amb allò que us agradi més.

INGREDIENTS
  • 1 tasseta de couscous
  • 1 tasseta d’aigua
  • Un pessic generós de sal
  • Un bon raig d’oli
  • 2 culleradetes d’olivada
  • Suc de mitja llimona
  • 1/2 tomàquet
  • 1/2 pebrot verd petit (o un quart si és gros)
  • 1 formatget de burgos individual
  • 1 pastanaga petita
  • Pipes de carabassa i pipes de gira-sol
  • Un pessic de pebre

PROCEDIMENT
  1. Poseu el couscous dins el tupper o el recipient que feu servir, tireu-li un bon raig d’oli i remeneu perquè s’impregni (si feu règim us podeu estalviar l’oli, fa que estigui més bo però no és imprescindible)
  2. Afegiu el mateix volum d’aigua que de couscous i afegiu també la sal (no patiu que l’aigua s’absorbirà a poc a poc). Poseu el suc de la llimona també i barregeu-ho tot. De suc de llimona, si us agrada en podeu posar més, també un pèl menys, però no podeu prescindir-ne ni posar-ne només unes gotetes, perquè de fet és el que “cou” el couscous.
  3. Talleu el tomàquet, el pebrot i la pastanaga a daus petits. Feu el mateix amb el formatge. Afegiu-ho tot al recipient i barregeu.
  4. Amaniu amb l’olivada (barregeu bé perquè s’escampi per tota l’amanida) i el pebre.
  5. Deixeu reposar unes hores a la nevera. Veureu com el couscous s’infla i passa de ser dur a ser tou com si l’haguéssiu bullit.
  6. Afegiu les pipes o altres fruits secs abans d’endur-vos el tupper o abans de servir, podeu afegir-los tranquil·lament abans, però a mi m’agrada posar-los a l’últim moment perquè estiguin ben durs.



Toma tupper! Fàcil, eh? ;)

1 comentari:

  1. Hola Lola!
    Acabo de veure el teu comentari a la panacota, quina il.lusió! Ens alegrem molt que t'hagi agradat :)
    Aquest taboule fa una fila fantàstica, a casa som molt fans d'aquesta amanida
    Una abraçada
    Sandra

    PD: boníssim el nom del bloc! ;)

    ResponElimina