dissabte, 24 de gener de 2015

Pastís de pastanaga amb xocolata

Després d'un kit kat necessari per exàmens, avui comparteixo amb vosaltres la recepta del pastís que vaig fer fa uns dies per l'aniversari de la meva mare, era un pastís de pastanaga farcit de xocolata i amb cobertura també de xocolata. 





I és que la pastanaga també té vida més enllà de l'amanida! N'hi ha més d'un o d'una que segur que feu escarafalls davant de la idea d'un pastís de PASTANAGA. Però segur que, si el proveu, us enamorareu. El pastís de pastanaga no té gust de pastanaga ni és un pastís salat. La pastanaga, aporta un toc dolç molt especial que fa que no tota la dolçor vingui del sucre - heu menjat mai pastanaga bullida? oi que és dolça? doncs això és el que passa-. La pastanaga també fa que sigui un pastís humidet, que és fantàstic! Ja veureu que és un pastís molt fàcil de fer i que sempre queda bé! :)

INGREDIENTS

del pastís:

  • 250gr sucre morè
  • 150ml oli d'oliva
  • 270gr farina
  • 400gr pastanaga ratllada
  • 4 ous
  • 1/2 sobre de llevat
  • 100gr de nous pelades
  • 1'5 culleradeta de canyella
  • un pessic de nou moscada
  • un pessic de sal

del farcit i la cobertura:


  • 150gr xocolata negra
  • 200ml nata (+30% m.g.)
  • 2 cullerades de mantega (20gr aprox.)




PROCEDIMENT
  1. Peleu i ratlleu les pastanagues de la mida que desitgeu (no cal que siguin superfinetes). Reserveu-les.
  2. Barregeu l'oli amb el sucre fins que quedi ben emulsionat. Després afegiu els ous d'un en un i integreu-ho tot. Per evitar que us caiguin trossets de la closca de l'ou sense voler a la barreja, trenqueu-los a part i aneu-los afegint.
  3. Tamiseu la farina i el llevat. Afegiu-los a la barreja a poc a poc i aneu barrejant, feu-ho en unes tres tongades. Assegureu-vos que no quedin grumolls i tot estigui ben homogeni. Afegiu també la sal, la canyella i la nou moscada.
  4. Afegiu la pastanaga ratllada i barregeu amb l'ajuda d'una espàtula fent perquè quedi ben distribuïda.
  5. Piqueu les nous i passeu-les per una mica de farina (evitarà que quedin totes al fons). Afegiu-les a la barreja.
  6. Avoqueu-ho tot al motlle (recordeu untar-lo amb mantega abans perquè no s'enganxi!) i poseu-ho al forn prèviament preescalfat a 180 graus. Coeu-ho uns 45 minuts i comproveu que ja està fet amb un escuradents abans de treure'l del forn.
  7. Mentre el pastís es cou, podeu fer el farcit i la cobertura. Per fer-ho, escalfeu la nata fins que estigui a punt de bullir i avoqueu-la sobre la xocolata trossejada. Barregeu amb unes barnilles i afegiu la mantega fins que quedi una barreja fina i homogènia.
  8. Quan el pastís estigui fred, partiu-lo per la meitat amb l'ajuda d'un ganivet ben llarg (com el del pa per exemple). Farciu-lo amb la xocolata, i torneu a unir les dues parts.
  9. Cobriu el pastís amb la resta de xocolata i decoreu-lo com vulgueu.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada