dilluns, 29 de desembre del 2014

Torró de xocolata amb trufa de ratafia i taronja confitada



Ja ha passat Nadal i Sant Esteve i us porto un dels torrons que he fet per aquests dies per si voleu provar de fer-lo per cap d'any o reis. M'encanta la combinació de la ratafia amb la xocolata i de la xocolata i la taronja així i fa temps vaig provar de barrejar-ho tot en forma de torró. Ara ja l'he fet unes quantes vegades i l'he anat perfeccionant, ja té uns quants adeptes i n'estic molt orgullosa! És un torró contundent, pels qui els agrada la xocolata de veritat. Té força gust de ratafia i la taronja li dóna un toc molt bo. És tou i dens per dintre, un torró bo i potent, vaja, en la línia de tota la teca de les festes de nadal. Amb les quantitats que us poso en teniu per dos torrons mitjans. Espero que si el feu, m'expliqueu què tal!

INGREDIENTS

de la cobertura:

  • 200gr xocolata negra (50% cacau mínim)
de la trufa:

  • 300 gr xocolata negra (70% cacau mínim)
  • 275 ml nata
  • 2 cullerades de mantega
  • 100 gr taronja confitada
  • 2 cullerades de ratafia
  • 1 culleradeta de canyella
ALTRES

  • motlle de turró o tetrabric tallat*
  • barnilles
  • espàtula 
  • paper de forn
* Per fer torrons podeu fer servir motlles metàl·lics o de silicona, però si no en teniu, podeu netejar un tetrabric de la mida que vulgueu i tallar-lo per la meitat, us quedarà un motlle (de poca durada) perfecte.


PROCEDIMENT

  1. Cobriu el vostre motlle amb paper de forn, també les parets. Feu-ho de manera que sobri una mica de paper pels laterals, així us serà més fàcil de desemmotllar.
  2. Desfeu la xocolata de la cobertura (reserveu-ne una mica per fer la part superior més tard), i deixeu-la reposar uns minuts perquè agafi un pèl de consistència. Cobriu la base i les parets del motlle amb la xocolata, ajudeu-vos una espàtula. Poseu el motlle de cap per avall i deixeu que regalimi la xocolata sobrant (recolliu-la i aprofiteu-la!). Si creieu que la capa de xocolata que us queda és massa prima, repetiu l'operació. Deixeu que s'endureixi la xocolata a la nevera mentre feu la trufa.
  3. Escalfeu la nata líquida. Quan bulli evoqueu-la sobre la xocolata trossejada i barregeu amb unes barnilles fins que quedi un líquid homogeni, afegiu la mantega i integreu-la
  4. Afegiu la ratafia i la canyella. Feu la taronja a trossets petits (no en guardo unes rodanxes per decorar el torró) i barregeu
  5. Traieu els motlles amb la cobertura de la nevera. Poseu la trufa encara líquida dins i torneu a posar a la nevera perquè agafi cos. Un cop tingui consistència, foneu la xocolata de cobertura restant i feu la capa superior. Un cop el torró tingui consistència i la cobertura s'hagi endurit podeu tenir-lo fora la nevera, tot i així, com que és tou per dins, si voleu fer talls uniformes, us serà més fàcil de tallar si el teniu a la nevera una estona. 






1 comentari: