Ahir per celebrar la revetlla vaig fer unes quantes coques. Vam fer el típic sopar on tothom porta una cosa i vaig atrevir-me a fer una coca de crema per primera vegada. Tota una aventura que va acabar amb un final feliç i molt dolcet, quan perfeccioni la recepta ja la penjaré! ;)
També vaig fer una coca de llardons per petició popular, i quan vaig anar a comprar els llardons a la carnisseria, ahir al matí mateix, em va sorprendre que la carnissera al·lucinés que els comprés amb tanta calma (eren quarts d'onze del matí). "Que són per fer una coca? I la faràs ara? Ja et donarà temps?", em deia. Total, que vaig acabar explicant-li a la senyora com es fa la coca perquè la fes al plegar de la feina. Perquè és super senzilla de fer i molt ràpida, MOLT!
INGREDIENTS (per una coca petita*)
- 1 làmina de pasta de full
- 125gr de llardons
- 1 ou
- sucre al gust
- pinyons al gust
Si voleu fer la coca més gran, afegiu una altra làmina de pasta de full i feu servir doble quantitat de llardons.
PROCEDIMENT
- Trinxeu els llardons amb l'ajuda d'una picadora o amb un morter
- Estireu la làmina de pasta de full, talleu-la per la meitat. Escampeu els llardons trinxats sobre una de les meitats i tapeu amb l'altra meitat.
- Aixafeu i estireu la massa amb l'ajuda d'un corró. Plegueu la massa i repetiu l'operació fins que els llardons i la pasta de full quedin integrats. Doneu forma
- Pinteu la coca amb un ou batut, repartiu els pinyons per sobre.
- Cobriu la coca amb el sucre, sigueu molt generosos!
- Poseu la coca al forn (prèviament escalfat) uns 5 minuts a 200 graus, i tot seguit baixeu la temperatura a 180 graus. Traieu-la quan estigui dauradeta, uns 20 minuts aproximadament.
Veieu! És rapidíssima de fer! :)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada