dissabte, 25 d’abril del 2015

Pastís de formatge rústic


Ara feia molts dies que no podia escriure. Fins a finals de maig vaig a tope i no tinc massa temps per fer res, però perquè la sequera no sigui tan greu, us escric una recepta d'aquestes que es fan amb un moment. Un clàssic entre els clàssics que es pot fer en qualsevol moment. Es tracta d'un pastís de formatge que es pot fer a la velocitat de la llum perquè només cal barrejar els ingredients i posar-ho tot al forn. No s'ha de fer ni tan sols una base. Queda amb una consistència toveta però compacte, i acompanyat amb melmelada de gerds, com l'he fet jo, és addictiu. És un bon pastís per portar amunt i avall si aneu a un dinar o a un sopar, perquè no ha d'estar a la nevera i no hi ha res que es desfaci fàcilment, així que suporta bé els trajectes. Espero que us animeu a fer-lo!




INGREDIENTS:
  • 100gr de farina
  • 150gr sucre
  • 2 iogurts naturals o desnatats
  • 250gr de mascarpone 
  • 1/2 sobre de llevat
  • 3 ous
  • Melmelada de gerds
  • Un rajolí d'aigua

PROCEDIMENT:
  1. Preescalfeu el forn
  2. Barregeu els ous amb el sucre
  3. Afegiu la farina (millor si la tamiseu abans) i el llevat a poc a poc mentre aneu barrejant
  4. Afegiu el formatge cremós i els iogurts i continueu barrejant fins que quedi un tot homogeni
  5. Poseu la barreja dins un motlle (unteu-lo amb mantega prèviament!) i poseu-ho tot al forn a 160 graus uns 40 minuts. Veureu que el pastís puja, i quan el traieu del forn baixa de cop, per això queda aquesta forma tan característica més alt de les vores i arrugadet. 
  6. Deixeu refredar el pastís uns minuts i traieu del motlle
  7. Mentre refreda poseu 3 cullerades generoses aproximadament de melmelada de gerds en un cassó al foc juntament amb un rajolí d'aigua. Quan la melmelada s'hagi desfet i sigui completament líquida aboqueu-la al centre del pastís (a la zona enfonsada). Deixeu refredar fins que la melmelada torni a quallar. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada