dimecres, 26 de novembre del 2014

Galetes farcides de xocolata (estil 'Príncipe')

M'estreno amb aquesta recepta perquè té molts adeptes entre els meus, més val començar sobre segur, no? Aquestes galetes pretenen ser una versió casolana (i republicana) de les típiques galetes "Príncipe". El farcit de dins és molt similar però la galeta té una textura diferent, més consistent, menys sorrosa i amb més gust.




INGREDIENTS

de les galetes:

  • 1 ou
  • 400gr farina
  • 125gr sucre llustre
  •  200gr mantega
  • un pessic de sal
del farcit:

  • 150gr xocolata
  • 75gr sucre llustre
  • 100gr mantega
ALTRES

  • paper de forn
  • talladors de galetes
  • corró

PROCEDIMENT
  1. Barregeu la farina, el sucre i la sal. Afegiu-hi l'ou prèviament batut i la mantega tallada a daus a temperatura ambient. Si us heu despistat i no heu tret la mantega de la nevera amb una mica de temps no cometeu l'error de posar-la al microones (no l'estova, la desfà), espereu-vos uns minuts! Cal que estigui una mica tova perquè us sigui més fàcil treballar.
  2. Barregeu-ho tot amb les mans i comenceu a amassar. Al principi us semblarà impossible que tot plegat acabi quallant, però ho farà, paciència. Hi estareu ben bé 10 minuts com a mínim. Sabreu que la massa està llesta quan sigui homogènia i ja no s'enganxi. 
  3. Emboliqueu la massa un cop llesta i deixeu-la reposar 30 min a la nevera com a mínim, aprofiteu per pre-escalfar el forn a 170 graus durant aquesta estona. També podeu fer la massa d'un dia per l'altre i fer les galetes l'endemà si ho preferiu. 
  4. Agafeu una porció de la massa i poseu-la entre dos papers de forn. Estireu-la amb un corró. Feu-ho així per evitar posar farina perquè no s'enganxi (si en poseu la massa es farà més dura). Poseu la massa estirada durant uns minuts al congelador perquè s'endureixi. Feu el mateix amb la resta de la massa per porcions.
  5. Traieu la massa del congelador i talleu les galetes amb la forma que preferiu, jo en aquest cas les prefereixo petites. Veureu que d'aquesta manera és molt més fàcil tallar les galetes que amb la massa a temperatura ambient. Enforneu-les uns 10 minuts (depèn de la mida).  Traieu-les del forn i deixeu-les refredar del tot. 
  6. Per fer el farcit foneu la xocolata i la mantega (al bany maria o al microones). Un cop desfet, afegiu el sucre llustre a poc a poc i aneu barrejant, fins que quedi una massa espessa. 
  7. Poseu una nou del farcit sobre la part interior d'una galeta i tapeu amb una altra. Per fer-ho més ràpid i més uniforme ajudeu-vos amb una mànega o similar. 


1 comentari:

  1. Puc assegurar que són boníssimes i de la mida ideal per anar menjant-ne sense parar...que les he tastades, jo!
    Felicitats per l'estrena del blog. Fins a l'infinit i més enllà, filla!

    ResponElimina